HD-DVD mağdurlarına kredi

Dünyanın online alışveriş devi Amazon.com, daha önce HD-DVD oynatıcı satın alan müşterilerine 50 Dolar kredi vermeye başladı.

Online alışverişin dünya çapındaki devi Amazon, 23 Şubat tarihinden önce Amazon.com’dan HD-DVD ürünlerinden birini alan herkese 50 Dolar kredi vereceğini açıkladı.

Kampanyanın 23 Şubat’tan öncesini kapsaması ise oldukça manidar: Bu tarihin seçilmesinin nedeni, Toshiba’nın resmi olarak format savaşında yenildiğini duyurduğu ve HD-DVD üretimine son verdiği gün olması.

Müşterilerini e-posta ile bilgilendiren Amazon.com, e-postanın içeriğinde şunları dile getirdi: “Yeni teknolojiler her zaman planlandığı gibi sorunsuz olmaz. Amazon.com olarak müşterilerimiz çok değerlidir ve daha önce bizden HD-DVD ürünü alan her müşterimize, yine Amazon.com’da kullanabilecekleri 50 Dolarlık bir kredi verdik.”

Amazon.com’un verdiği bu kredinin geçerlilik süresi ise 9 Nisan 2009’da sona erecek. Eğer birden fazla HD-DVD oynatıcı satın almış olanlar varsa, Amazon.com her bir oynatıcı için ilave 50 Dolar kredi verecek. Ancak bu sayının 10 adedi geçemeyeceği vurgulanıyor.

www.hurriyet.com.tr

Yorum yapın