İstanbullu tramvayını seçiyor…

Türkiye’de üretilen 2 farklı modeldeki “İstanbul Tramvayı”, İstanbulluların oylarıyla seçilerek belirlenecek.

Haber, Tasarım ve mühendisliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Ulaşım AŞ. tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’de üretilen 2 farklı modeldeki “İstanbul Tramvayı”, İstanbulluların oylarıyla seçilerek belirlenecek.

İstanbullular http://www.istanbultramvayiniseciyor.com/ adresinden açılan sayfada, A ve B Modeli olarak isimlendirilen her iki Tramvay aracına ait Teknik Bilgiler ve Görsellere ulaşarak seçimde bulunabilecek ve 31 Ocak 2011 tarihine kadar oylamaya katılabilecek.

A ve B Modeli olarak iki farklı tasarımda üretilen tramvaylar İstanbulluların seçeceği endüstriyel tasarım konseptine göre seri olarak üretilecek. Tasarımlar İstanbul’un hem Raylı sistem Hatlarında, hem de Yüksek Tabanlı olmaları sebebiyle Hafif Metro Hatlarında kullanılabilecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, mühendislik ve endüstriyel tasarım çalışmaları yapılarak iki farklı dış görünüm konsept alternatifi sunulan araçlarda temel olarak İstanbul’un kent silüetini oluşturan çok kimlikli fakat aynı zamanda bütün kimlik göstergelerinin tek potada eridiği kavramsal yaklaşımlar kullanıldığı belirtildi. Tasarlanmakta olan araç hem “Yüksek Tabanlı Tramvay Aracı” olarak hem de, Hafif Metro Aracı olarak hizmet verecek.

Sabah

Yorum yapın